Szixipepe

Szixipepe

Cirkuszt a népnek!

2016. augusztus 08. - Szigetfű Péter

ftc-ute-2013-03-10-2.jpg

Hát újra feladta a leckét az MLSZ a hazai futball szerelmeseinek. Hatalmas akcióval hívogat mindenkit a következő NB1-es fordulókra a szövetség, mely most már tényleg belevonta a válogatott remek szereplését a hazai küzdelmekbe.

Teljesen egyszerűen és érthetően leírom az akció feltételeit! Minél több mérkőzésre veszel jegyet a szurkolói kártyáddal annál nagyobb kedvezménnyel tudsz jegyet vásárolni válogatottunk hazai mérkőzéseire – de azért arra odafigyelnek, hogy 10%-nál ne legyen több a kedvezményed, ha csak alkalmi látogatója vagy az összecsapásoknak – és ha bérletes vagy akkor 15% és 25% közötti árengedményre vagy jogosult!

Remek ötlet és biztosan megmozgatja majd az embereket.

De miért nyúl bele a vezetés egy látszólag jól működő dologba? Nehogy félreértsen a kedves olvasó, hisz nem a hazai bajnokságra gondoltam.

Válogatottunk soron következő mérkőzése valószínű telt házas lesz, és ha jönnek az eredmények, akkor minden bizonnyal az egész selejtezősorozatban meg lehetne tölteni akár kétszer is az Üllői úti stadiont. Szóval tanácstalanul és felháborodva olvastam az újonnan behirdetett rendszerről.

A bosszúságom oka, pedig a két hónappal ezelőtt megjelent cikk és a hozzá tartozó infografika, amely bemutatja a hazai klubok költségvetéseit és eredményeit.

focitabla.png

 

Ránézve a grafikára nekem nagyon egyszerű a gondolatmenetem.  Négy klub volt nyereséges az egész szezonban. Ezek után üljön le a szövetség a klubok vezetésével, tulajdonosaival és a stadionokat üzemeltető cégekkel és foglaljanak állást akár csak a grafika alapján.

Nem kell sportközgazdásznak lenni csak egy józan gondolkodású embernek, aki látja, hogy a nevetséges jegybevételek nem váltják meg a klubok helyzetét. Nyissák ki a szurkolók előtt egy vagy két fordulóra a kapukat és akkor meglátják, hogy érdeklődnek-e egyáltalán saját csapatuk iránt az emberek! Ha a tömegek megindulnak a stadionba, akkor el lehet gondolkodni a folytatáson és kalkulálni a jegyárakkal.

Szóval a válogatottat és a jegyeit hagynám, ott ahol van!

 

A nemzeti sikereket nem így kéne meglovagolni, de a hazai bajnokság és a benne mutatott játék egy másik történet.

Remélem, egyszer megélhetem, hogy a pénztárba ki lesz függesztve a következő felirat:

„Minden jegy elkelt!”

 

 

Forrás: wikipedia.org , portfolio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szixipepe.blog.hu/api/trackback/id/tr589910206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása